Turnul Nostru, fond de revitalizare urbană

TurnulNostruFRU logoFondul are ca principal scop finanţarea unor proiecte ale membrilor comunităţii din cartierul Tătărași care îşi propun să reamenajeze, cosmetizeze sau să repună în funcţiune o serie de spaţii publice.

Proiectele selectate pentru finanţare vor avea, în primul rând, o componentă puternică de dezvoltare comunitară şi socială şi se vor adresa unui număr mare de beneficiari. Scopul proiectelor va fi acela de îmbunătăţire a imaginii urbane iar impactul lor va fi, cu precădere, pe termen lung.

Turnul Nostru poate finanţa proiecte precum: amenajarea unui loc de joacă pentru copiii din cartier, reamenajarea unui parc, realizarea unor proiecte artistice pe faţadele clădirilor, amenajarea unor spaţii pentru practicarea sporturilor de masă, dar şi alte proiecte de impact asupra comunităţii ieşene.

De asemenea, ne dorim să susţinem proiecte cu impact pe termen lung care se adresează unui număr mare de beneficiari, atât din generaţiile prezente, cât şi din cele viitoare.

Aplicanţii pot fi organizaţii neguvernamentale sau grupuri de iniţiativă din cartierul Tătărași. Am ales să lansăm cel de-al doilea call al acestui fond pe cartierul Tătărași, întrucât dorim să lucrăm cu oamenii în creșterea capacității cetățenilor de a-și asuma inițiativa în dezvoltarea comunității din care fac parte, iar în acest cartier am observat o omogenitate a locuitorilor și o implicare mai mare în ceea ce privește proiectele care vizează bunurile publice.

Prin intermediul fondului Turnul Nostru, Fundaţia Comunitară Iaşi doreşte redarea utilităţii şi atractivităţii unor spaţii în comunitatea ieşeană care să genereze o schimbare pozitivă prin amenajări creative, creşterea capacităţii cetăţenilor de a îşi asuma iniţiativa în dezvoltarea comunităţii din care fac parte.

Juriul acestei sesiuni de finanțare este format din: Nicu Apostu – inginer administrator în construcții civile, industriale și agricole, Andrei Bobu - inginer proiectant construcții civile, industriale și agricole, Andrei Gheorghiescu - reprezentant al donatorilor, Elena Racu - reprezentant Fundația Comunitară Iași,  Vlad Rachieru -  arhitect și peisagist.

Ghid de finantare

Scrisoare de intentie